Veel gestelde vragen

'

Kan ik pas vanaf 9 maanden beginnen met de ontwikkeling sets? Als mijn kind ouder is, kan ik dan niet beginnen?

De ontwikkeling set, loopt parallel en is voorbereidt voor de maandelijkse natuurlijke ontwikkeling van uw kind. Het wordt elke maand met een andere inhoud gepresenteerd en draagt ​​bij aan de ontwikkeling van die maand. In dit opzicht kunt u de set gebruiken wanneer u maar wilt vanaf de 9e maand tot de 36e maand.
 
Kan ik niet elke maand een pakket aanschaffen? Waarom zou ik het minimaal 12 maanden gebruiken?
Deskundige pedagogen en psychologen stellen dat de ontwikkeling van een kind een proces is, dat het belangrijk is om dit proces met de gewenste kwaliteit en efficiëntie af te ronden, en dat de set gedurende een bepaalde periode gebruikt moet worden om de gezonde ontwikkeling van het kind te volgen. Alleen op deze manier kan de maximale efficiëntie van de set worden bereikt.
 
Lijken de sets op een tijdschrift?
De ontwikkeling set is geen tijdschrift. Het is een ontwikkeling set, waarmee ouders de aanbevolen activiteiten samen met hun kinderen kunnen doen door middel van een bij de set inbegrepen boek, welke parallel is voorbereid voor de maandelijkse natuurlijke ontwikkeling van uw kind. Als je de ontwikkeling sets hebt, bevat de inhoud van de set en boek, die elke maand naar je adres wordt gestuurd, educatief/ontwikkel materiaal dat zal bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind
 
Zijn de materialen in de set schadelijk voor mijn kind? Wat voor materialen worden er gebruikt?
Alle materialen zijn goedgekeurd door de pedagogen. Bovendien gebruiken we in onze materialen geen materialen die niet zijn goedgekeurd door de relevante officiële instellingen. Het is absoluut niet schadelijk voor uw kind.

 

We gaan regelmatig naar het consultatiebureau. Moeten we de ontwikkelingsets alsnog gebruiken?
Natuurlijk moet u regelmatig contact houden met het consultatiebureau en kinderarts. De ontwikkelingset is geen vervangend product. De ontwikkelingsets  stelt je in staat om kwaliteit en plezier met je kind door te brengen, zijn ontwikkeling op een geplande manier voort te zetten en te volgen, en de emotionele band tussen jullie te ontwikkelen. In dit opzicht is het een uniek product. Bovendien bevelen kinderartsen de sets ook aan bij ouders.

Kan ik aan de deur betalen?
Nee. Wij accepteren alleen betaling via de bank. Zie onze betaalmethoden.

 

Ik heb een tweeling. Is één set voldoende voor beide kinderen?
Tweelingen, hebben zowel het boek als het ontwikkel/spelmateriaal nodig dat afzonderlijk uit de set komt. Daarom raden wij u aan om twee sets te kopen. U kunt profiteren van onze speciale korting van 5% voor uw tweeling.

 

Wat moet ik doen als mijn kind geen interesse heeft in de set?

De ontwikkelingssets ondersteunen ouders waarom, wanneer en wat ze moeten doen tijdens de zorg van hun kinderen. De set dragen op een geplande manier bij ​​aan de ontwikkeling van uw kinderen. Deskundigen wijzen erop dat kinderen van 0-3  jaar zich van tijd tot tijd op verschillende dingen kunnen concentreren en dat hun interesse snel naar andere dingen kan verschuiven.

Een voorbeeld:

Een kind kan een speelgoed dagen lang rechts laten liggen. Vervolgens na een paar dagen, kan een kind met het zelfde speelgoed dagen lang spelen.

De ontwikkeling sets, zijn geschikt en ondersteunt bij de maandelijkse ontwikkeling van uw kind. Daarom moet u het maandpakket binnen die maand behandelen en niet bang zijn als uw kind geen interesse toont in de eerste dagen. Deskundigen raden aan dat als uw kind geen interesse toont, uw kind niet dwingt en de kwestie geduldig benadert.

Kan ik de sets bekijken, voordat ik de sets aanschaf?
Op onze website kunt u de inhoud bekijken van de sets. Wij proberen op onze website zo veel mogelijk informatie te delen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bellen of contact opnemen via email of contactformulier. Wij helpen u graag met al uw vragen.

 

De inhoud van het boek is te moeilijk (of gemakkelijk) voor mijn kind. Waarom is dat?
Bij de voorbereiding van deze ontwikkeling sets,  is uitgegaan van de normatieve ontwikkelingskenmerken van die leeftijdsgroep. Deze ontwikkelingscriteria zijn echter mogelijk niet geschikt voor elk kind. Terwijl een kind bijvoorbeeld een verbetering in taal vertoont die verder gaat dan wat van zijn leeftijd wordt verwacht, is zijn fijne motoriek mogelijk nog niet op het verwachte niveau.

Dit is een situatie die voortkomt uit individuele verschillen. U dient de individuele kenmerken, verschillen, goed ontwikkelde kanten en de punten waar uw kind nog moeite mee heeft volgen. Deze ontwikkeling set, biedt ook de mogelijkheid om kennis te maken met de individuele ontwikkeling van uw kind. Als een activiteit nog te moeilijk is, kunt u deze activiteit zoals omschreven in de instructie, op een rustige manier deze activiteit laten zien. U kunt later deze activiteit meerdere keren herhalen en zult zien dat uw kind de activiteit steeds beter gaat doen.

Als de activiteit voor uw kind gemakkelijk is, is het geen probleem. Het is oké om het te herhalen. Het zal dan ook bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind.. Het zal uw kind in staat stellen, deze vaardigheden te consolideren, zijn ervaringen te verrijken en te genieten van het plezier van succes.

Wanneer en hoe vaak moeten we de activiteiten uitvoeren?
Voor dit soort activiteiten is het een goed idee om een ​​periode te kiezen waarin uw kind uitgerust en kalm is. U kunt weerstand en tegenstand tegenkomen, als u met uw kind probeert de activiteiten in het boek uit te voeren terwijl:

- Uw kind een ander spel speelt;
- De aandacht en interesse van uw kind uitgaat naar een andere activiteit;
- Uw kind in verkenningstocht is met iets anders.

Het ideale moment is wanneer u en uw kind zich op jullie gemak voelen en klaar zijn om samen te werken. U kunt de set altijd neerzetten waar uw kind het kan bekijken en onderzoeken. Soms wil uw kind de bladzijden van het boek omslaan en u uitnodigen om de activiteiten spontaan te doen. Door de activiteiten te herhalen, kan uw kind zijn vaardigheden versterken en genieten van het plezier om dingen gemakkelijk te doen.

 

Hoe kan ik de aandacht van mijn kind op de ontwikkelingsets vestigen?
Soms kost het wat moeite om de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen te wekken. Door de plaatjes in het boek op een leuke manier aan uw kind uit te leggen, in contact te komen met hun eigen ervaringen, hun aandacht te vestigen op het spelmateriaal en deze tijd leuk te maken, zal de interesse van uw kind toenemen. Het is uitermate belangrijk om hiervoor de juiste tijd te bepalen. Als uw kind zich begint te vervelen, kunt u ervoor zorgen dat u de activiteit snel voltooid zonder opdringerig te zijn en later verder gaan.

Mijn kind gaat naar de peuterspeelzaal.Is dat niet genoeg voor de ontwikkeling van mijn kind?
Het doel van deze ontwikkelingsets is naast het aanleren van enkele mentale en sociale vaardigheden zijn:

- Het kind in staat te stellen en ondersteunen, om samen met de belangrijke mensen in zijn leven de buitenwereld te ervaren;

.- Wederzijdse uitwisseling van emotie, plezier hebben, gezamenlijk de zelfde activiteit uit voeren, ontdekken tot uw kind er genoeg van heeft, zijn buitengewoon belangrijk voor de mentale, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind.

Uit veel onderzoeken blijkt dat het gezamenlijk delen deze punten met zorgverleners en hun kind, in hoge mate bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van het kind. Ervaring op de peuterspeelzaal is ongetwijfeld in alle opzichten buitengewoon waardevol voor een kind. De één vervangt de ander echter niet.

 
'